Szolgáltatásaink

Helyi borok kóstolása

A vendégház közvetlen közelében lévő pincesoron helyi borok kóstolására van lehetőség. Mintegy 5-6 féle bor kóstolása közben megismerhetitek a település és a pincesor történetét, igény szerint a helyi pince-gasztronómiával együtt.
A szolgáltatás díjmentesen választható, ha minimum 5 éjszakára foglaltok szállást az Erdő Hangja Vendégházban.

Térítésmentesen
igénybe vehető eszközök, szolgáltatások

1. Szauna
Fa tüzelésű szaunánk felfűtése kb. fél órát vesz igénybe, amely önállóan is megoldható, de szívesen segítünk a felfűtésben, ehhez a tüzelő a ház falánál található.
A felöntések hatásának fokozása érdekében ajánljuk a házban lévő illóolajok  használatát. Ezeket a felöntővíz dézsájába csepegtetve ( 5-7 csepp ) vagy közvetlenül a felöntő víz kanalába csepegtetve ( 1-2 csepp ) juttatjuk el e felforrósodott kövekre. Utóbbi lehetőség biztosítja többféle illóolaj kipróbálását. Az illóolajat szigorúan tilos a forró kőre csepegtetni, mert odaég.
Higiéniai okok miatt kérjük a szaunát a nagyméretű törülközővel használni, mely mindegyik szoba szekrényében megtalálható.
A papucsokat, lábbeliket kérjük szaunán kívül hagyni.

FONTOS: 

- Mindig egészségesen szaunázz!

- Terítsd le a szauna törülközőt ahová ülni szeretnél.

- Szaunázás után pótold az elveszett folyadék mennyiségét.

- Minimum annyi időt tölts pihenéssel amennyit a szaunában töltöttél.

2. Kerékpár
A hozzánk látogatók részére tartózkodásuk ideje alatt ingyenes kerékpárt biztosítunk, mind a környék felfedezése céljából, mind a napi közlekedés, bevásárlás céljára.
A kölcsönözhető kerékpárok száma 6 db, megtekinthetőek a patak szélén elhelyezkedő filagória alatt. A kerékpárok használatához, illetve beállításához szükséges szerszámok itt megtalálhatóak, illetve a kerekek felfújására is itt van lehetőség. Kérem jelezzék, amennyiben segítségre van szükségük.

3. A ház bora ajándékba
Érkezéskor egy palack ház bora fogadja vendégeinket. A vacsora mellé fogyasztva vagy akár egy kellemes beszélgetés során fröccsként kortyolgatva ajánljuk baráti szeretettel.

4. Grillezés
A ház udvarán található tűzrakóhelyhez szükséges fa a ház falánál van elhelyezve, alágyújtós, gyufa, papír a ház benti kályhájához is használatos fém fatárolóban található, lezárt fémdobozban.
A szalonnasütéshez szükséges nyárs, illetve grillrács, bogrács a kút hátoldalán található.
Kérem, hogy használatot követően megtisztítva helyezzék vissza az eredeti helyükre.

5. Játékok a házban és az udvaron
Hogy a szórakozás még változatosabb legyen!
magyar kártya, francia kártya, sakk, pingpong asztal, gumilabda, jenga, tollas labda szett, társasjátékok

6. Túra tipp
Ami az útikönyvekből kimaradt... érdekes és különleges programok ajánlása.

7. Bakancs szárítási lehetőség
Az átázott vagy nedves bakancsok, túracipők kiszárítása nagyon fontos a másnapi eredményes és kellemes túra folytatásához.
A szálláshelyen erre egy speciális eszköz segítségével biztosítunk lehetőséget.

8. Kávé és tea
Vendégeink ingyenesen fogyaszthatnak kávét és teát, melyek alapanyagai a kávégép fölötti szekrényben találhatóak meg.
A kávégép használatához szükséges néhány információ: Fontos, hogy a gép víz és szemes kávé tartálya folyamatosan tele legyen, illetve a zacctartály folyamatosan ürítésre kerüljön (8-10 adag).

9. Elsősegély csomag
A vendégház konyha-nappali részében egy zöld kereszt jelzi az elsősegély csomag elhelyezkedését, mely nem csak kötszereket, hanem például kullancscsipeszt is tartalmaz.

10. Vasalás
A házban vasaló és vasalódeszka is rendelkezésre áll, melyet kérünk körültekintően használni, annak ellenére, hogy a vasaló biztonsági funkciókkal rendelkezik, melyek a következőek:
A 3 szintű biztonsági rendszer automatikusan kikapcsolja a vasalót, ha álló helyzetben hagyta, de 8 percig nem használta, illetve 30 mp után kikapcsol, ha a vasaló az oldalán vagy a talpán fekszik. Egy biztonsági fény jelzi, mikor fogja a vasaló kikapcsolni magát.
Helye: A hűtőgép mellett található a vasaló az elsősegély csomaggal megegyező polcon. A vasaló csapvízzel működik.

Térítés ellenében
igénybe vehető szolgáltatásaink

Dézsafürdő

A dézsafürdő felfűtési ideje kb. 12-24 óra, ezért a dézsa használati igényét ennek a felfűtési időnek a figyelembe vételével a használat előtt minimum 24 órával előre szükséges jelezni.

A dézsa egyszeri felfűtési díja: 15.000 Ft, amely magába foglalja a dézsa friss vízzel történő feltöltését, a felfűtéshez szükséges tűzifának, a felhasznált parajdi sónak, valamint a felfűtéssel járó munkálatoknak a költségét. Az első felfűtés után minden további rámelegítés (amennyiben azt az időjárás indokolja) díja 5.000 Ft/alkalom (nap).

Az aktuális fürdősó választékról helyben tudunk tájékoztatást adni, általában fenyő és levendula aromájú áll rendelkezésre.